Hoe werkt het?

Etappes van de PronoKal® Methode

 De methode bestaat uit drie etappes: de Actieve etappe, de Fysiologische aanpassing en het Behoud. De Actieve Etappe is de eerste, hierin wordt 80% van het overgewicht weggewerkt dankzij een combinatie van PronoKal® producten en toegelaten ingrediënten.

In deze etappe bevindt de patiënt zich in een staat van gecontroleerde ketose waarin het lichaam haar vetreserves verbrandt omdat er een lage aanbreng is van vetten en koolhydraten. Het gewichtsverlies gaat ten koste van vetmassa waardoor er een behoud is van spiermassa.

In de volgende etappe, de Fysiologische aanpassing, verliest de patiënt het resterende gewicht (20% van het overtollige gewicht) terwijl het lichaam zich aanpast aan de fysiologische veranderingen die het ondervindt. Het zijn meer bepaald het hormonaal systeem, het basaal metabolisme en de insulinespiegel die zich stabiliseren. Deze veranderingen helpen de patiënt om het bereikte gewicht op lange termijn te behouden. Ook de geleidelijke introductie van nieuwe voedingsmiddelen en het aanleren van nieuwe eetgewoonten en een gezondere levensstijl zijn doorslaggevend voor het behoud.

In de laatste etappe van Behoud wordt de patiënt op regelmatige basis opgevolgd om hem te helpen zijn bereikte gewicht op lange termijn te behouden. Deze etappe houdt rekening met de energiebehoefte van elke patiënt en combineert traditionele ingrediënten met producten van PronoKal® Maintenance.

Vanaf de start en tot twee jaar na het beëindigen van de behandeling kan de patiënt rekenen op de steun en het advies van de PronoKal® professionals: voedingsdeskundigen, specialisten in lichaamsbeweging en coaching (emotionele ondersteuning).


Tabla descriptiva de las etapas del método PronoKal

Ik kan niet wachten om gewicht te verliezen!

Stuur ons uw gegevens en we nemen contact op om u door te verwijzen naar de dichtstbijzijnde voorschrijvende PronoKal® arts.