Verschil met andere behandelingen

De PronoKal® Methode is geen hyperproteïnedieet of caloriearm dieet

Het is belangrijk een onderscheid te maken tussen een proteïnedieet, een hyperproteïnedieet en een caloriearm dieet.

De PronoKal® Methode, is gebaseerd op het proteïnedieet en vermindert de inname van vetten en suikers, maar in tegenstelling tot andere diëten, levert de methode wel de nodige hoeveelheid eiwitten voor een goede werking van het lichaam, met als resultaat een gewichtsverlies ten koste van vetmassa. Deze eigenschap en de gepersonaliseerde toepassing onder toezicht van een arts maken dat de PronoKal® Methode een behandeling is van overgewicht en obesitas met bewezen doeltreffendheid en veiligheid.

De PronoKal® Methode is dan ook een totale aanpak die het Proteïnedieet en de fysiologische aanpassing die daarmee gepaard gaat, combineert met nieuwe gewoonten. De patiënt kan rekenen op de steun van een multidisciplinair team en wordt tot twee jaar na de behandeling opgevolgd.

Hyperproteïnediëten daarentegen verminderen de aanbreng van calorieën, maar verhogen te zeer de inname van eiwitten, wat kan leiden tot een overbelasting van het metabolisme. Caloriearme diëten verminderen zowel de inname van vetten, suikers, als eiwitten. Dit maakt het moeilijk voor het lichaam om op normale wijze te voorzien in de basisbehoeften en dat leidt tot een verlies van spiermassa.

Tabla que muestra las cantidades de lípidos, carbohidratos, proteínas y calorías ingeridas diariamente en una dieta hiperproteica y una dieta hipocalórica Tabla que muestra las cantidades de lípidos, carbohidratos, proteínas y calorías ingeridas diariamente con la Dieta Proteinada