Wetenschappelijke studies

Médico haciendo OK con la mano

Van bij de start heeft de PronoKal Group®, waar de PronoKal® Methode toe behoort, geopteerd voor wetenschappelijk onderzoek en discipline. Het resultaat is dat ze talrijke studies heeft gelanceerd met als doel het bewijzen van de veiligheid en de doeltreffendheid van de methode op korte en lange termijn. De resultaten van deze studies zijn erg positief en worden voorgesteld op de voornaamste internationale wetenschappelijk congressen en fora met hulp van gerenommeerde sprekers.

De voornaamste klinische studies en onderzoeken:

  • 2016. Body composition changes after very low-calorie ketogenic diet in obesity evaluated by three standardized methods. The Journal clinical Endocrinology & Metabolism (JCEM). De belangrijkste doelstelling is om de veranderingen in de lichaamssamenstelling , geïnduceerd door een zeer laag calorisch ketogeen (VLKD) dieet, van obese patiënten te evalueren en om drie verschillende methoden te vergelijken die ontwikkeld zijn om deze veranderingen te evalueren. Diego Gomez-Arbelaez, Diego Bellido, Ana I. Castro, Lucia Ordoñez-Mayan, Jose Carreira, Cristobal Galban, Miguel A. Martinez-Olmos, Ana B. Crujeiras, Ignacio Sajoux, Felipe F. Casanueva.  Raadpleeg de studie 
  • ProKal Studie. Klinisch onderzoek uitgevoerd op de Obesitasafdeling van het Algemeen Universitair Ziekenhuis Gregorio Marañón (Madrid, Spanje). De hoofddoelstelling is het evalueren van verschillen in gewichtsvermindering tussen obese patiënten die de PronoKal® Methode volgen en patiënten die een caloriearm dieet volgen.

ProKal Study (555,8 KB)


ProKal Study 12 months
ProKal Study 24 months

  • Promesa I en Promesa II Studies. De studies hebben als doel de efficiëntie en veiligheid van gewichtsvermindering te evalueren bij de toepassing van de PronoKal® Methode bij patiënten met overgewicht en obesitas.

Promesa I Study (668,1 KB)

Promesa II Study (594,2 KB)

  • DiaproKal® Studie. Klinische studie om de veiligheid van een Proteïnedieet te evalueren vergeleken met een caloriearm dieet wat betreft de gewichtsvermindering bij obese patiënten met diabetes type 2 en prediabetes. Deze studie is onder andere voorgesteld op het Werelddiabetescongres in Dubai in 2011.

DiaproKal Study (309,4 KB)


DiaproKal Study

  • Vergelijking tussen een gewoon caloriearm dieet en een Methode op basis van het Proteïnedieet (PronoKal® Methode) bij Mexicaanse volwassenen.
  • Diana Studie. Via deze studie wordt een gedetailleerde beschrijving uitgewerkt (demografische kenmerken, verwante aandoeningen, gewoontes, etc.) van het profiel van de patiënt met overgewicht en diabetes die het Proteïnedieet volgt.
  • Proce-D Studie. Het doel is capillaire ketonemie te onderzoeken bij patiënten met diabetes en prediabetes die voor gewichtsverlies het Proteïnedieet volgen.
  • Promet Studie. Deze internationale studie wordt uitgevoerd in landen zoals Spanje, Brazilië, België of Argentinië met als doel het gewichtsverlies en de evolutie van aan overgewicht verwante aandoeningen te evalueren bij een Proteïnedieet (PronoKal® Methode).
  • Biologie van systemen en voeding. Positieve effecten van een ketogeen dieet rijk aan eiwitten bij patiënten met diabetes type 2, van het klinisch bewijs tot aan de moleculaire basis. Deze studie is gepubliceerd in het tijdschrift "Nutrition&Metabolism" en licht toe waarom ketose die wordt opgewekt met de PronoKal® Methode, effect heeft bij patiënten met diabetes type 2.

Ik kan niet wachten om gewicht te verliezen!

Stuur ons uw gegevens en we nemen contact op om u door te verwijzen naar de dichtstbijzijnde voorschrijvende PronoKal® arts.