Veelgestelde vragen

 1. Wat is de PronoKal® Methode?
  De PronoKal® Methode is een gepersonaliseerd programma voor gewichtsverlies onder toezicht van een arts, dat gebaseerd is op een Proteïnedieet en ernaar streeft om van in het begin gewicht te verliezen en de resultaten te behouden op lange termijn. Er zijn drie etappes: de Actieve etappe, de Fysiologische aanpassing en het Behoud. In de eerste etappe wordt al tot 80% van het overgewicht verloren.
 2. Ik heb gehoord dat je heel snel gewicht verliest met de PronoKal® Methode. Hoe lang duurt de behandeling?
  Volgens de ProKal Studie, bedraagt het gewichtsverlies met de PronoKal® Methode na 15 dagen 5,31 kg tegenover 2,34 kg met het caloriearm dieet, terwijl na 2 maanden het gewichtsverlies bijna drie keer groter is (13,69 kg vs. 4,88 kg).

  De duurtijd van de behandeling hangt af van het aantal kilo's die de patiënt wil verliezen. Wat we wel kunnen stellen is dat het gewichtsverlies veel sneller is dan bij andere diëten en dat de kilo's verdwijnen waar zich het meeste vet bevindt.

 3. Ik heb gehoord dat het met de PronoKal® Methode mogelijk is het gewicht te behouden op lange termijn. Hoe wordt dit mogelijk gemaakt?
  Tijdens de tweede etappe van de PronoKal® Methode vindt de fysiologische aanpassing plaats. Het lichaam stabiliseert het hormonale systeem, verhoogt het basaal metabolisme en normaliseert de insulinespiegel. Al deze veranderingen staan in direct verband met de gewichtscontrole. Samen met de nieuwe levensgewoonten die het multidisciplinaire team van bij het begin van de behandeling aanleert, helpen zij de patiënt het gewicht op lange termijn te behouden. Bovendien blijft datzelfde team de patiënt tot twee jaar na de behandeling opvolgen, zodat deze alle nodige steun en raad krijgt om de behaalde resultaten te behouden.
 4. Er wordt veel gesproken over de veiligheid van de PronoKal® Methode. Is dat echt zo?
  De PronoKal® Methode is een behandeling die wordt uitgevoerd onder medisch toezicht met als doel de gezondheidstoestand van de patiënt gedurende het volledige proces te evalueren. De uitgevoerde studies, zoals de ProKal Studie, tonen aan dat de bijwerkingen niet ernstig zijn en dat 92% van de patiënten aangeeft tevreden tot uitermate tevreden te zijn met de behandeling.
 5. Maken de diensten voor advies over voeding, lichaamsbeweging en coaching deel uit van de behandeling?
  Ja. De diensten voor advies over voeding, lichaamsbeweging en coaching maken deel uit van de PronoKal® Methode. Deze exclusieve diensten staan dus altijd ter beschikking van de patiënt wanneer hij ze nodig heeft. Het advies is gratis en op maat.
 6. Mijn arts zegt dat ketose niet gevaarlijk is en dat het je hongergevoel wegneemt. Is dat juist? Wat is het verschil met keto-acidose?
  Ketose treedt op wanneer de aanbreng van koolhydraten (suikers) in het dieet laag is en waardoor het lichaam moet terugvallen op de vetreserves voor de energie die het nodig heeft. Dit proces geeft aanleiding tot het ontstaan van de zogenaamde ketolichamen, die dan door bepaalde organen als brandstof worden gebruikt en die een euforisch gevoel geven.

  Keto-acidose daarentegen is ernstig en treedt op bij patiënten met diabetes type 1. In dat geval zijn de glucosewaarden (bloedsuikergehalte) hoog, maar het lichaam kan de glucose niet verwerken omdat er een tekort is aan insuline en dus ontstaan er snel en oncontroleerbaar ketolichamen. Deze overproductie van ketolichamen zorgt voor een sterke instabiliteit en leidt tot een kritieke situatie met een verlaging van de ph-waarde van het bloed, demineralisatie en ernstige dehydratatie.

 7. Ik heb enkele diëten gevolgd en ik voelde me heel moe. Hoe zal ik me met deze methode voelen?
  Het is mogelijk dat je tijdens de eerste 3 dagen wat last hebt van symptomen van oververmoeidheid. In ieder geval, eenmaal als het lichaam in ketose gaat verdwijnen deze symptomen omdat de ketolichamen een euforisch effect veroorzaken waardoor de patiënt zich goed voelt en vol vitaliteit zit. Bovendien voorkomt de behandeling dat er tekorten optreden door de juiste toediening van natrium-, kalium-, magnesium-, calcium-, omega 3 + 6-, en vitaminesupplementen.
 8. Bestaan er contra-indicaties voor het volgen van de behandeling?
  De leeftijd en sommige aandoeningen zoals ernstige nierinsufficiëntie kunnen bepalende factoren zijn voor de uitvoering van de behandeling. Het is in ieder geval altijd de voorschrijvende PronoKal® arts die de patiënt evalueert aan de hand van medische proeven en mogelijke contra-indicaties uitsluit.
 9. Is het medisch onderzoek noodzakelijk?
  Ja het is vereist om de behandeling te kunnen volgen. Bij de aanvang legt de arts de doelen vast voor het gewichtsverlies, gaat de toestand na van het metabolisme en sluit mogelijke contra-indicaties uit. Gedurende het verdere verloop van de behandeling volgt de arts de patiënt op regelmatige basis op. Momenteel kunnen we wereldwijd rekenen op meer dan 4.000 voorschrijvende artsen.
 10. Wat bevatten de PronoKal® producten?
  Het voedingsprofiel van de PronoKal® producten is door de R&D-afdeling speciaal zo ontwikkeld om 15 gram eiwitten van Hoge Biologische Waarde aan te brengen met een minimum aan koolhydraten en vetten.

  Deze producten zijn beschikbaar in verschillende formaten en smaken om te voldoen aan de verschillende noden van de patiënten.

Ik kan niet wachten om gewicht te verliezen!

Stuur ons uw gegevens en we nemen contact op om u door te verwijzen naar de dichtstbijzijnde voorschrijvende PronoKal® arts.

Rekenmachine


Hoe lang duurt het eer ik mijn ideale gewicht bereik?

Berekenen!