Nieuws PRONOKAL

Interview met dr. Lenders: PronoKal helpt bij zwangerschapskilo’s

08 mrt 2020 PLANET LIFESTYLE

Door bijvoorbeeld een zwangerschap of een gebrek aan tijd voor beweging kan het gebeuren dat je als moeder bent bijkomen. Je wil die extra kilootjes voorgoed terug kwijt raken, maar hoe pak je dat best aan?

Dr. Lenders: “De PnK-Methode is een manier om gewicht te verliezen met als doel het behoud van dat gewichtsverlies. In de eerste drie stappen wordt vrij snel het doelgewicht bereikt omdat patiënten fysiologisch in ketose gaan. Dat is een natuurlijk proces waarbij het lichaam overgaat naar het verbranden van vetten in plaats van het gebruik van koolhydraten als brandstof. In deze fase neemt men ook heel weinig calorieën op.”

“Studies tonen aan dat gewichtsverlies langer behouden blijft wanneer men op korte tijd veel afvalt. Bovendien verliest men met deze methode vooral vetmassa en bijna geen spiermassa.”

“Stap vier en vijf zetten in op re-educatie. Hierbij verminderen we de proteïneproducten en worden stap per stap verschillende voedingsmiddelen opnieuw toegevoegd. Op die manier zullen patiënten nieuwe gewoontes aanleren, waardoor ze hun gezond gewicht kunnen blijven behouden.”

¿Tienes dudas?

¡Te llamamos!