BLOG PRONOKAL

Tips om op gewicht te blijven tijdens de feestdagen met PronoKal

03 dec 2019

De kerst- en nieuwjaarsfeesten komen dichterbij. Een heerlijke tijd om samen te zijn met je gezin. We liegen er niet om, het wordt dit jaar een uitzonderlijke kerst en het is best moeilijk om je strikt aan je dieet te houden tijdens deze periode. Daarom ondersteunen we je graag en hebben we een aantal richtlijnen opgesteld met als doel je gewicht te behouden.

Op kerstavond, kerstdag, oudejaarsavond en nieuwjaarsdag kan je deze tips volgen. De andere dagen houd je je aan het voorgeschreven voedingsschema van PronoKal

  1. Sla het ontbijt en middagmaal nooit over. Indien je ’s avonds meerdere gangen eet, kan je het tussendoortje overslaan. Zo zorg je ervoor dat je nog steeds een correcte hoeveelheid eiwitten binnen krijgt.
  2. Maak een smakelijke aperitief klaar met bruiswater, komkommer en veel crushed ice. Voeg verse kruiden toe zoals: tijm, kruidnagel, rozemarijn of munt om het extra feestelijk te maken.
  3. Kies voor zeevruchten, schelp- en schaaldieren als hapje of voorgerecht of ga voor een magere vleessoort zoals serranoham. Beslis op voorhand voor jezelf dat je maar één portie zal eten. Dit zal jou helpen de verleiding te weerstaan.
  4. Als hoofdmaaltijd kan je kiezen voor vis of vlees vergezeld van groenten. Let op met de hoeveelheid groenten van type B. De hoeveelheid mag hier niet groter zijn dan 100 gram voor Stap 1, 2 en 3. Anders kan het zijn dat je te veel koolhydraten inneemt, waardoor je uit ketose kan geraken!
  5. Vermijd zeker sauzen, gefrituurde en gepaneerde opties.
  6. Bereken hoeveel PronoKal tussendoortjes je hebt voor de kerstperiode begint. Zorg dat je hierop kan terugvallen als je het moeilijk hebt of een dessertje wil.
  7. Vermijd spanningen bij het eten (extra opscheppen, lekkernijen die je niet kan eten…) en ga van tafel om bijvoorbeeld te helpen in de keuken.
  8. Stel aan je gezin voor om na de maaltijd buiten een kerstwandeling te maken.

Door deze tips te volgen zal je in Stap 1, 2 en 3 in ketose blijven maar toch nog kunnen genieten! De tips werken ook voor Stap 4 en 5 om je gewicht zo stabiel mogelijk te houden. Indien je vragen of twijfels hebt kan je steeds terecht bij ons diëtisten tussen de kantooruren.

Verder informeren we je alvast dat wij gesloten zijn op vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari.

Twijfel je?

Wij bellen u!