Nieuws PRONOKAL

Diëten: 4x meer slaagkans dankzij multidisciplinaire aanpak

22 mrt 2021 PLANET LIFESTYLE

Je gewicht in de gaten houden, is niet alleen een kwestie van je goed in je vel voelen, het is vooral een zaak van gezond blijven. Maar hoe hou je je BMI onder controle, en sterker: hoe hou je dat vol?

Vermageren is niet gemakkelijk. Het vereist moed en doorzettingsvermogen, waardoor slechts een minderheid het langdurig volhoudt. Heeft de gemiddelde Belg dan een gebrek aan zelfdiscipline? “Nee, het ontbreekt ons vooral aan de juiste aanpak”, weet Ann Van de Kerkhof, Chief Dietician bij PronoKal. “Daarom ontwikkelden we een multidisciplinaire methode, waarbij de arts, diëtist én bewegingscoach de handen in elkaar slaan voor een maximale begeleiding en ondersteuning. Die aanpak werkt: na twee jaar behoudt 55% nog steeds zijn ideale gewicht, tegenover 13% bij een gewoon laagcalorisch dieet.”

“Concreet gaat de patiënt eerst langs bij de huisarts voor een grondige check-up, om het dieet veilig en doeltreffend van start te kunnen laten gaan. Elke twee weken vindt een medische controle plaats, gevolgd door een opvolgingsgesprek met de diëtist. Deze motiveert en coacht de patiënt en geeft gepast voedingsadvies, met een gezond eetpatroon als streefdoel. Welke oefeningen ideaal zijn bij elke stap van het dieet en hoeveel contactmomenten hiervoor nodig zijn, is dan weer het domein van de bewegingscoach. Want wanneer je de methode volgt, is het erg belangrijk om spierversterkende oefeningen te doen, zodat je spiermassa maximaal behouden blijft”, vervolgt Van de Kerkhof.

¿Tienes dudas?

¡Te llamamos!

Start nu!

Laat je gegevens achter en
wij nemen contact me je op

We lossen al jouw twijfels op.