Nieuws PRONOKAL

Zijn digitale tools dé oplossing in de strijd tegen obesitas?

27 apr 2021 MARIE-CLAIRE

Bijna één derde van de wereldbevolking kampt met overgewicht, in België is het zelfs de helft. Een nieuw onderzoek van het UZ Leuven toont nu aan dat de combinatie van digitale hulpmiddelen en persoonlijke begeleiding de sleutel is om af te vallen. Lees meer over het onderzoek en ontdek enkele handige apps om je dieet te ondersteunen.

Net als andere factoren in onze dagelijkse routine, wordt ook de gezondheidszorg meer en meer gedigitaliseerd. Uit onderzoek van het UZ Leuven blijkt dat digitale hulpmiddelen kunnen helpen in het ondersteunen van een medisch dieet. Toch blijft persoonlijke feedback een onvervangbaar element. Onderzoek bewijst dat het merendeel van de gebruikers van dieet-applicaties vroegtijdig hun dieet afbreekt, omdat de apps geen rekening houden met psychologische factoren.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat therapietrouw het hoogst is bij patiënten die een dieet volgen onder medische begeleiding met digitale tools ter ondersteuning. De therapietrouw van patiënten die gebruik maken van digitale tools bedraagt 94%, in vergelijking met 45% bij zij die geen digitale hulpmiddelen gebruiken.

¿Tienes dudas?

¡Te llamamos!