Nieuws PRONOKAL

Het belang van digitale tools in de strijd tegen obesitas

17 mei 2021 Fokus Online

Gewicht verliezen blijft voor velen een moeilijke strijd. Uit onderzoek is gebleken dat professionele opvolging en informatieverlening in combinatie met digitale tools mensen kunnen helpen bij het volhouden van hun dieet, en het bereiken en behouden van hun streefgewicht.

“De combinatie van digitale ondersteuning en persoonlijke begeleiding is noodzakelijk in de behandeling van overgewicht”, vertelt Kelly De Wever, General Manager van PronoKal Group Benelux, pionier in onderzoek en ontwikkeling van medische behandelingen tegen overgewicht en obesitas.

Digitalisering van de gezondheidszorg

Digitalisering is niet meer weg te denken uit ons leven. Ook binnen de gezondheidszorg wordt e-health meer en meer geïntegreerd. Eerder dit jaar voerde het UZ Leuven een onderzoek uit naar de behandeling van het prikkelbaredarmsyndroom. Wat bleek: een laag FODMAP-dieet dat werd gevolgd met behulp van een applicatie, werkte efficiënter dan klassieke medicatie.

Ook apps op de smartphone in de strijd tegen overgewicht winnen aan populariteit: wereldwijd zijn er zo’n 80.000 apps beschikbaar. Onderzoek van Carter et al. toonde aan dat de therapietrouw beduidend hoger was bij patiënten met de mobiele app, in vergelijking met patiënten die het dieet volgden met behulp van informatieverlening op papier of via een website.

¿Tienes dudas?

¡Te llamamos!