BLOG PRONOKAL

Tips om je huidige gewicht te behouden

16 sep 2020

Je hebt je streefgewicht bereikt dankzij het doorlopen van alle stappen van de PronoKal methode. Doorheen het traject heb je heel wat nieuwe gezonde eetgewoonten aangeleerd. Nu is het belangrijk om deze aan te houden zodat je in balans blijft en een eetpatroon vindt dat past bij jouw wensen en smaak.

Om jou hierbij te helpen geven wij jou enkele handige tips:

  1. Begin je dag met een goed ontbijt.

Een evenwichtig ontbijt is belangrijk om je dag te beginnen. Zo zet je je metabolisme meteen aan het werk. Een volwaardig ontbijt bestaat uit een volkoren product zoals havermout of twee sneetjes bruin brood, 30 – 50 g eiwitten (bv. ham, kalkoen, eitje, …) een mager melkproduct en een stuk fruit. Dankzij een uitgebalanceerd ontbijt heb je je eetlust makkelijker onder controle doorheen de dag.

  1. Blijf voldoende eiwitten eten, zowel tijdens de hoofdmaaltijden als tussendoortjes.

Eiwitten vormen niet alleen een belangrijke bouwstof en brandstof voor ons lichaam, ze zorgen er ook voor dat je je verzadigd voelt. Bovendien houden eiwitten je immuunsysteem sterk.

Zorg er dus voor dat je bij elke maaltijd eiwitten inneemt. Bij het middag- en avond maal kan je eiwitten halen uit vis of vlees. Kies daarbij voor onbewerkte en liefst magere producten. Ga je liever voor een vegetarische eiwitbron? Haal je eiwitten dan bijvoorbeeld uit tofu, tempeh, eieren, feta/mozzarella/geitenkaas of een PronoKal product.

Als tussendoortje is het ook een goed idee om eiwitten te consumeren. Dit zorgt voor een minder grote piek in je bloedsuikerspiegel en voorkomt hongergevoel. Zo kan je kiezen om een PronoKal product van Stap 1 te combineren met een stuk fruit of je gaat voor een maintenance product van PronoKal zoals bijvoorbeeld de wafeltjes of de repen. Deze garanderen de juiste hoeveelheid noodzakelijke voedingsstoffen en zorgen voor een lekker voldaan gevoel.

  1. Maak een boodschappenlijst.

Stel thuis een boodschappenlijst samen op basis van een gezond weekmenu. Zo voorkom je verleiding in de winkel.  Laat je in de winkel ook niet verleiden door reclame of trends. Lees goed het etiket bij het kiezen van voedingsmiddelen en kies voor de meest gezonde optie. Je kan ook steeds je diëtist(e)-coach raadplegen bij twijfel.

Tip: ga nooit winkelen wanneer je honger hebt!

  1. Groenten!

Groenten zijn een belangrijke leverancier van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Onderzoek toont aan dat groenten een positief effect hebben op je gezondheid. Ze verlagen de bloeddruk en de cholesterol en beschermen je tegen hart- en vaatziekten. Zorg dus zeker dat je dagelijks je portie binnenkrijgt: minstens 400g maar dat mag zeker meer!

Tegenwoordig bestaan er ook heel wat koolhydraatarme alternatieven voor aardappelen. Zo kan je puree maken van knolselder, broccoli of bloemkool. Spaghetti vervang je door courgetteslieren en bloemkool kan met behulp van een rasp omgedoopt worden tot een alternatief voor rijst. Zelfs gewone lasagnebladeren kan je makkelijk vervangen door plakken courgette, aubergine of pompoen!

  1. Geniet van je eten en je resultaat

Het is belangrijk dat je gezond eet, maar vooral dat je kan genieten van je eten. Maak tijd om te eten, schrok je eten niet op maar geniet bewust. Een mooi gedresseerd bord is leuk en kan je hier zeker bij helpen. Ga voor een gevarieerd eetpatroon en eet met regelmaat zodat je geen ongezonde keuzes maakt. Heb je toch een keertje overdreven, panikeer dan niet maar start gewoon opnieuw en wees trots op je behaalde resultaten. Dat zijn wij ook!

Wil jij graag PronoKal tussendoortjes en maintenance producten bestellen? Dat kan, zonder voorschrift! Stuur je bestelling door naar info.belgie@pronokalgroup.com

Twijfel je?

Wij bellen u!